2008-05-30

How Does Your Garden Grow. Penkta dalis

Pasigirsiu penktąja savo sodelio dalimi. Turiu pasakyti, kad kažkaip nuvylė :(... Ir pats vaizdas, ir dygsniai - kaip buvo malonu siuvinėti ketvirtosios dalies širdutes, tai neįdomu šios dalies drugelių sparnelius.
Medžiagėlė palamdyta, bet vis tiek nelyginsiu, kol viso neišsiuvinėsiu ir neišskalbsiu:

O čia vien penktoji dalis. Karoliukų nesiuvau, nes jau dabar gan sudėtinga į rėmelį įsidėti.

2008-05-29

Rožiniai zuikiai

Visą parą neturėjom internetinio ryšio. Va tada ir supranti žmogus, kad internetas blogis :D. Vietoj to, kad sėdėčiau prie kompiuterio, pasidariau kavos, išsitraukiau dažus, teptukus ir va kas gavosi:
Merginos, pamačiusios dėžutę, iš karto pasiūlė padovanoti savo draugei Augustei, kuriai sekmadienį sueis septyneri. Šiaip ir dariau galvodama, kad bus jei ne Augustei, tai vienai iš mano mergyčių. Aišku, praktikos trūksta, bet aš visai patenkinta rezultatu.
O čia vidus:

Nudažiau geltonai ir įdėjau geltono veltinio paduką.

2008-05-28

Teresa Wentzler RR

Šeštadienį sulaukiau savo juostų RR. Tikėjausi, kad atrodys gražiai, bet kad TAIP gražiai...
Kaip visada RR, pirmąjį motyvą siuvinėjau pati. Vietoj schemoje esančių gėlių išsiuvinėjau raides. Kitos merginos orientavosi į mano juostos ilgį. Pageidavimų daug nebuvo - kvadratiniai motyvai galuose ir kad būtų gražu :D.

Čia juostos šiek tiek iš arčiau:
Paskutiniąją juostą siuvinėjo Jolanta, tik nespėjo išsiuvinėti vardo, tai jau pati išsisiuvinėsiu, nes dar ruošiuosi apačioje išsiuvinėti tokią pat juostą kaip viršuje, tik su gėlių motyvais.
Pagal schemą beveik visos (ar gal ir visos) juostos turi būti su karoliukais. Gal prisiūsiu, o gal ir ne :D.
Jau yra ir mintis, kaip rėminti - palikau šiek tiek per mažai medžiagos viršuje ir apačioje, tai Loreta pasiūlė prisiūti šilko - bus savotiškas paspartas.

Ačiū visoms - Skirmantei, Marijai, Linai ir Jolantai - už fantastišką RR!


2008-05-25

Naujasis namų gyventojas

Mažiausias mūsų namų gyventojas - penktadienį pagaliau parsivežtas ilgai lauktas juodas Labradoro retriveris. Mažiausias sąlyginai, nes sveria daugiau nei Murkė, mūsų katė, o greit ir Moniką svoriu pralenks :).

2008-05-21

Šepetys repetys...

...aukštą pilį pastatys :). Labai niežti nagus nudekupažinti kokią dėžutę, bet vis bijau, kad sugadinsiu. O vakar užkliuvo akis už medinio Emilijos šepečio. Dar šalia pasipainiojo servetėlė... Ir gavosi va toks a la senas šepetys:
Ir iš arčiau:
Na, įtrūkimai pavyko ne visai taip, kaip norėjau, bet Emilija patenkinta :).

Vakar nupirkau guolį šuniukui, kurį turėtume parsivežti penktadienį. Vaikai įvertino: "Patogus!"
Nebūtų mergina, jei nemėgtų puoštis! Karolius moka užsidėti vienu tiksliu judesiu. O tada jau galima ir papozuoti:

2008-05-17

Dar vienas pendibulle'is - dovana

Va tokį fantastišką "ausiuką" gavau dovanų iš Jurgos (keitėmės smulkmenėlėmis). Nuostabus, tiesa? Man labai patinka parinkti motyvai, tokie paslaptingi, ir taip dera prie natūralios pilkšvos lino spalvos. Ir labai kruopštus apipavidalinimas - su karoliukais, su dvigubu kaspinu... Panaudoti motyvai iš Chatelaine "Taj Mahal Mandala Garden". Viena pusė:
Kita pusė:

Kol kas nesugalvojau, kur pakabinsiu, bet gal Emilija "nenuprivatizuos" - manasis "ausiukas", kuris jai labai patiko, vakar pasiliko pas Loretą, nors ir buvau jį išbrokijusi ir apsikeitimui išsiuvinėjusi nediduką "Atalie" biscorną :):

Kita pusė, su užrašu "Le joli mois de mai" :)

Siuvinėta ant 40ct balto lino, Gloriana šilku ir DMC lininiu siūlu.

2008-05-16

Mano pirmasis pendibulle

Pamačiau tokius ausytus pakabukus viename rusiškame forume - o jos nusižiūrėjo iš prancūzių. Norėjosi išsiuvinėti, bet kai norų tiek daug, įgyvendinti juos tampa pakankamai sudėtinga :). Tačiau kelios siuvinėtojos sugalvojome keistis siuvinėtomis smulkmenomis. Tai galėjo būti bet koks nedidukas darbelis - adatinė, pakabukas žirklėms, biscornas... Aš irgi sugalvojau siuvinėti biscorną, išsiuvinėjau šoninius motyvus iš Sweetheart Tree raidės M - ir pagalvojau, kad biscornas gausis pernelyg didelis... Taip gimė mintis padaryti pendibulle'į :). Aišku, jam būtų pakakę dviejų priešinguose kampuose išsiuvinėtų motyvų, bet gi neardysi, jei jau išsiuvinėta.
Štai toks ruošinys:

Siuvinėta ant natūralios spalvos 32 ct lino, DMC Ecru siūlu.

Surinktas ausytasis pendibulle:
Ir vaizdas su visu kaspinu:


2008-05-14

Quaker House Sampler. Olde Colonial Designs

Sugalvojom padaryti dovaną vienai dėl siuvinėjimo pamišusiai merginai. Mintis buvo išsiuvinėti paveiksliukus, kurie būtų vienas su kitu susiję. Buvo paimtas kvakerinis sempleris ir išsidalinti motyvai. Taip man atiteko šis namukas su gražiais ornamentais. Siuvinėjau nurodytais DMC siūlais, ant 28ct lino.
O čia bendra nuotrauka:

2008-05-10

Pirmieji dekupažo bandymai

Jau seniai norėjau išbandyti šitą techniką, ir štai šiandien pagaliau buvau dekupažo kursuose, organizuotose "Artmanijos". Ačiū kursus vedusiai Agnei už gražų pasakojimą ir aiškias instrukcijas.
Dekoravome medinę dėžutę ir išbandėme du sendinimo būdus - su vienkomponenčiu ir dvikomponenčiu skaldančiu laku. Va toks pavyzdėlis:

Ir mano dekoruota dėžutė:



Pirmas blynas kiek prisvilęs - matosi, kur klijuotos servetėlės, bet "užsikabliavau" :D ir bandysiu dar ir dar. Nusipirkau pradžiai reikiamų priemonių ir kelias dėžutes.

2008-05-09

Nauji "kelioniniai" rinkinukai

Užvakar parsivežiau dar vieną "kelioninį" rinkinuką - Anchor pagalvę. Vieną jau pradėjau. Siuvinėjama ant retos kietos kanvos vilnoniais siūliukais - tikras kelioninis užsiėmimas, nes skylutės didelės, adata didelė, nereik jokios schemos. Vienas malonumas. Čia pati pradžia:


Kada nors bus va toks grožis:
O čia linkėjimai nuo mano merginų :)


2008-05-05

M Is for Mittens. Savaitgalis

Labai ilgai laukiau šito rinkinuko. Dvi pirmosios raidelės, K Karolinai ir E Emilijai, jau seniai išsiuvinėtos, įrėmintos ir pakabintos. Pagaliau sulaukiau, bet vis nerasdavau laiko pradėti. Šį savaitgalį svečiavomės kaime, tai išnaudojau laisvą laiką ir pagaliau pradėjau. Labai maloni medžiagėlė, puiki schema, o ir rezultatas jau dabar man patinka:


O čia šiaip, savaitgaliniai vaizdzialiai :D:
Saldus miegas...